Afrika Nők Kupa a Kamerunban indul

Megnyílt az afrikai nők nemzetsége, és a fogadó nemzet Kamerun reméli, hogy a futballtúrát az idegenforgalmi ágazat építésének ugródeszkaként fogja felhasználni. Yaoundé-i stadion, amelyen az ország autokratikus elnöke, Paul Biya és felesége, Chantal vett részt.Kamerun hadserege az északi részén harcol Boko Haram ellen, és aggodalomra ad okot, hogy a militánsok a fővárosban sztrájkolhatnak. és vonzza a befektetéseket, Betclic fogadási útmutatók ugyanakkor kritikát hozott a korlátlan korrupció megakadályozására az ország fejlődésének megakadályozására.

A stadion körüli beszédek és bannerek dicsérik Biyát a „nagy teljesítményért” a sport „szíve” elhelyezésében.Az elnök 1982 óta vezeti Kamerunot, ellentmondásos módon 2008-ban elbocsátották az elnöki ciklusokat, elhelyezve őt az afrikai „elnökök életének” klubjába. növelte a Yaoundé stadion kapacitását 40 000-re. Szombaton 12 óráig – három és fél órával a nyitó mérkőzés előtt – Kamerun v Egyiptom indult – szinte teljes volt. Facebook Twitter Pinterest A felújított Yaoundéi stadion.Fénykép: Maeve Shearlaw az őrnek

Az emberek korán érkeztek, mert tudták a biztonsági vetítésekről, mondta Mvongo, aki részt vett egy olyan csapatban, amely meglátogatta az Euro 2016-at, hogy megtudja, hogyan foglalkozott Franciaország egy nagy labdarúgással két nagy terrortámadás után.

Az autók és a motorkerékpárok díszítették a Betclic ingyen fogadások mérkőzést; úgy tűnt, hogy a héten korábban megtörtént a közlekedés megzavarását fenyegető buszcsapás megoldódott.

Az Indomitable Lionesses néven ismert nemzeti csapat 2-0-at nyert szinte kizárólag sárga, piros és zöld zászlókkal.Egy egyiptomi zászlót egy pillanatra kioltották az első félidőben, de gyorsan eltűnt. férfi mérkőzése.

„A női futball népszerű Kamerunban. Mindannyian ismerjük a csapatot, és tudjuk, hogy mit csinálnak – mondta az Efa Beko’o 26 éves tanítványa, az egyik 120 önkéntes közül, aki zászlót osztogatott és segített a nyitóünnepség megőrzésében.

Miközben a bejelentés, hogy Eto’o a stadionban volt, a legnagyobb megnyerés volt a megnyitó ünnepségen, a Lionesses csatár Gaëlle Deborah Enganamouit kapta a legnagyobb élvezetet a labdán.Az Enganamouit professzionálisan játszik Európában, és nemrégiben a BBC női játékosának az év elejére került. Sanpaolo egy Yaoundé-i többcélú Betclic internetes sportfogadás sportstadionnak, amely 2019-ben ad otthont az afrikai nemzetek Cup-bajnokságának bajnokságának, és Biya tiszteletére nevezik.

A Mvongo elismeri, hogy többet kell tennie ahhoz, hogy minél több fiatal lány játszhasson fiatal fiúkként az egész országban. „A labdarúgás lehet a sok rossz [szocioökonómiai] helyzetből kiinduló út” – mondta.

De úgy gondolja, hogy több turista indul majd az országba a verseny után. Kamerun „afrikai miniatűr” néven ismert, hatalmas etnikai sokfélesége miatt.Míg a déli biztonság biztonságosnak tekinthető, egyesek azt mondják, hogy a terrorizmus fenyegetését semlegesíteni kell, mielőtt a turizmus megtalálná a lábát.

Ademo Uyauya, egy rajongó, aki a nyolc és tizenkét éves fiatal labdarúgó lányait hozta a meccsre, reménykedett. „Mindenkinek szeretnénk megmutatni, hogy Kamerun nyitva van és készen áll arra, hogy üdvözölje a látogatókat.