Wayne Rooney nem garantálja, hogy helyettesíti Betclic, mondja José Mourinho

 

José Mourinho szerint Wayne Rooney nem garantálja a sérült Henrik Mkhitaryan helyettesítését. Az örményeknek várhatóan legalább két mérkőzést kell hagyniuk egy boka sérüléssel, amit Danny Rose a Tottenham 1-0-as vereségében tartott vasárnap.

„Rooney, Marcus] Rashford, [Jesse] Lingard, Ashley Young, Memphis Depay – ez egy olyan helyzet, ahol sok játékosunk van, így nem lesz újabb probléma, hogy válasszon egy játékost, ”mondta Mourinho. „A probléma az, hogy [Mkhitaryan] olyan jól játszott, és Betclic most nincs ott.”

Mourinho azt mondta, hogy a legrosszabbnak tartotta, amikor meglátja Rose kihívását. – Amikor megnéztem, hogy a tévében legyőzhettem, kicsit féltem. Remélhetőleg ő is játszhat karácsonyra [Boxing Day], úgy gondoljuk, hogy lehetséges. Szóval amikor láttam őt a hordágyon, azt gondoltam, hogy nehezebb lesz.Kár, mert a legjobb időszakában el fog hiányozni a mérkőzéseken, de legalábbis nem veszítünk egy játékosot ilyen hosszú ideig. Marouane Fellaini foglalkozik azzal, hogy elcsábul, ragaszkodik Phil Joneshoz Tovább

Mkhitaryan volt a Spurs elleni győztes, az első United-gólt és az Európa-liga nyereményjátékát a Zorya ellen Odesszában csütörtökön.Ez akkor következett be, amikor korábban a portugálok mellett volt.

Mourinho számára különös elégedettség érhető el, mivel kifejezetten a Mkhitaryan-t a tábla aláírta. „A hasonló alkalmazkodási folyamatokkal rendelkező játékosok voltak” – mondta. „De megvettük, nem volt más ember által választott játékos.

„ Megvettük, mert megkértem a klubot, hogy ezt tegye, mert tetszett a játékos, én elemeztem a játékost, úgyhogy én is bosszantóbb számomra, ha minden Betclic rosszul ment. De minden szinten szüksége volt az alkalmazkodási időszakra, és ebben az időszakban nagyon profi volt, mert talán egy másik srác ebben a pozícióban talál kifogásokat.Ő hibáztatja a vezetőt, hibáztatja a pályát, hibáztatja az időjárást, hibáztatna valamit, mint sok játékos most.

„Csendes volt, bezárta a száját, igazán dolgozott keményen várom ezt a lehetőséget, és most nagyon jól játszik. De remélhetőleg ez nem egy pár, ami megállítja az evolúcióját.